
Prof. Dr. Nevzat TARHAN
Kapının Ardındaki Psikoloji (İlişki Dinamikleri) Oturumu
Konu Başlığı: "Sağlıklı Evlilik İlişkileri ve Uzun Süreli Mutluluğun Sırları"
1952 yılında Merzifon’da doğdu. 1979 yılında evlendi, iki çocuk babasıdır. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA’da Psikiyatri Uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliğin sonunda GATA Haydarpaşa’da Yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998 yılında Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. 2006 yılında NPİSTANBUL Hastanesini, 2011 yılında ise bütün mal varlığını bağışlayarak Üsküdar Üniversitesini kurdu.
Davranışsal Sinirbilim, Hesaplamalı Sinirbilim, Nöromodülasyon Tedavileri, Nörogörüntüleme, Beyin Haritalama, In-Siliko Yöntemler, Toplum Psikolojisi alanlarında araştırmalarını yürütmektedir. 40'ın üzerinde SCI sınıfı dergilerde olmak üzere ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış 100'ün üzerinde araştırma makalesi vardır. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan 13 farklı ödül almıştır. 23 farklı bilimsel üyeliği vardır. Birçok derneğin başkanlığını yürütmektedir.
Hiçbir kamu kaynağı ve tahsisi kullanmadan tüm mal varlığını bağışlayarak 2011 yılında kurduğu Üsküdar Üniversitesi, bugün 24 bini aşkın öğrencisiyle geleceğin Nobel adayı bilim insanlarının yetiştiği bir “beyin üssü” olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversite, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibinin küresel bakış açısıyla G20/N20 Zirvelerine katılan ilk ve tek Türk üniversitesi olarak ülkemizi dünyada da başarıyla temsil etmektedir. 2006 yılında Türkiye'nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olarak kurulduktan sonra 2017'de Türkiye'nin ilk Avrupa'nın ise 2. Beyin Hastanesi olarak faaliyetlerine devam eden NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Prof. Dr. Fevzi ALTUNTAŞ
Karanlıkta Işık Arayışı (Psikoonkoloji) Oturumu
Konu Başlığı: "Kanser Sonrası Yaşamın Yönetimi"
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi.ABD'de “Memorial Sloan-Kettering” kanser merkezi ve “Teksas Üniversitesi, Southwestern Tıp Fakültesi”nde hematoloji, kemik iliği nakli, transfüzyon tıbbı ve aferez eğitimleri aldı.
“World Apheresis Association” Başkanlığı, “American Society for Apheresis” uluslararası komite üyeliği ve Elsevier grubu “Transfusion and Apheresis Science” dergi editörlüğü, TUBİTAK danışma kurulu üyeliği, Uluslararası akreditasyon kuruluşu JACIE Müfettişliği, TİKA Sağlık Koordinatörlüğü, Özbekistan Ulusal Hematoloji Enstitüsü ve Türk-Kırgız Dostluk Hastanesi Proje Koordinatörlüğü, “World Apheresis Association” ve “European Society for Hemapheresis” kongre başkanlıkları yaptı.
Yılın Hekimi Ödülü (Sağlık Bakanlığı), Takdirname (Sağlık Bakanlığı), Yaşam Boyu Onur Ödülü (Türk Aferez Derneği; Hematoloji Eğitim ve Araştırma Derneği), Üstün Hizmet Ödülü (Deneysel Hematoloji Derneği; Nadir Hastalıklar Derneği) ve Onur Madalyası (Transplantasyon ve Hücresel Tedaviler Derneği) sahibidir.
Hematoloji Eğitim ve Araştırma Derneği, Nadir Hastalıklar Derneği, Transplantasyon ve Hücresel Tedaviler Derneği ve Lösemili Hastalar Sağlık Eğitim ve Araştırma Derneği kurucusu ve Türk Hematoloji Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanıdır. Sadece kanser tedavisi değil kanser yönetimi felsefesinin gelişmesi için Onkolojik Palyatif Bakım, Onkolojik Rehabilitasyon Merkezi, Psiko-onkoloji Merkezi, Klinik Eczacılık ve İlaç Danışmanlığı, Onkolojik Sosyal Hizmetler, Uğraş Terapi Merkezi, Geriyatrik Hematoloji ve Onkoloji Birimi, Manevi Bakım Merkezi gibi uygulamaları hayata geçirdi. Ayrıca onkoloji hastalarının ücretsiz faydalandığı “Şefkat Eli Mağazası”, kanser hastalarının hayallerinin gerçekleştirildiği “Bir Hayalim Var”, ayrıca “İhtiyacım Sende”, “Akran Danışmanlığı”, “Aile Destek Birimi”, “Kardeş Aile”, “Kanser Korosu”, “Saçım Saçın Olsun”, “Umut Ek”, “Gönüllü Olun Bir Hayat Kurtarın”, “Sen Mutlu Ol Diye”, “Kanser Hasta Okulu”, “Manevi Bakım ve Destek” ve kanser hastalarının çocuklarına hizmet veren “Şefkat Evi Kreşi” projeleri ile hasta ve hasta yakınlarının yanı sıra ulaşılan hedef kitlenin psiko-sosyal iyilik haline önemli katkılar sağladı.Türkiye’nin kanser alanında ilk Faz 1 ilaç araştırmaları merkezini kurdu. Uluslararası 100 üzerinde Faz 1 ve Faz 2/3 klinik araştırmada sorumlu araştırmacı olarak görev aldı. Yerli Covid 19 aşısı VLP Faz 1 ve 2 klinik araştırmalarını, ilk yerli kanser ilacı RS0139 faz 1 çalışmasını, ülkemizde bir ilk olarak CAR-T hücre Faz 1 ve 2 çalışmalarını ve “Digital Education for Cancer Patients and Their Families" başlıklı Avrupa Birliği projesini sorumlu araştırmacı olarak yürüttü.
200 civarı uluslararası SCI/SCI-E kapsamı dergide, 70 üzerinde ulusal indeksli dergilerde makale ve ulusal/uluslararası 700 üzerinde bilimsel tebliği, 70 üzeri kitap ve kitap bölümü yayınlandı. Makalelerine 5000 civarı atıf yapıldı. Elde ettiği H indeksi “Google Scholar” 31, “Scopus” 30, “Web Of Science” 30 ve “i10 indeksi” 70’dir.

Prof. Dr. Furkan Erol KARABEKMEZ
Aynadaki Ben (Estetik ve Görünüş Kaygısı) Oturumu
Konu Başlığı: "Vücut Dismorfik Bozuklukları ve Estetik Cerrahisi"
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1999 yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi anabilim dalında uzmanlık eğitimini 2009’da tamamladı. ABD' de Mayo Klinik Plastik Cerrahi bilim dalında "Research Fellow" olarak 15 ay boyunca çalıştı ve sonrasında da "Research Collaborator" olarak Plastik Cerrahi bilim dalı ile ortak çalışmaya devam etti. 2012 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi anabilim dalına yardımcı doçent olarak atandı. Daha sonra bu süre içinde “Münster Almanya'da“ misafir akademisyen olarak çalıştı. Sağlık Bakanlığından Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi uzmanlığını alan Furkan Karabekmez 2014 yıllında doçentlik ünvanını alıp Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim görevlisi ve eğitim sorumlusu olarak göreve başladı. 2019-2021 yılları arasında Suudi Arabistan da bulunan Aldar Hospital Plastik cerrahi bölümünde “Consultant Plastic Surgeon” olarak çalıştı. 2021’den itibaren ise Ankara’daki kliniğinde meslek hayatına devam etmektedir. Aynı tarihten itibaren Ankara Medipol Üniversitesi Plastik Cerrahi Kliniği Eğitim sorumlusu olarak da branşıyla ilgili dersler vermektedir.

Prof. Dr. Gökhan MALKOÇ
Travma Oturumu
Konu Başlığı: "Depremde Psikososyal Dayanışma Ağı Modeli: DEPSDA"
Lisans eğitimini 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Gökhan Malkoç, 1992-1999 yıllarında İstanbul Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak görev aldı. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Amerika’da Nevada Üniversitesi’nde Deneysel Psikoloji alanında, “Bilişsel ve Beyin Bilimleri” konusunda çalışarak almıştır.
İstanbul Doğuş Üniversitesinde 2004-2008 yılları arasında Yardımcı Doçentlik; 2008-2014 yılları arasında Doçentlik, Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yaptı. 2013 yılında Profesör olan Malkoç, 2014 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Dekanlık görevine başladı. Aynı kurumda 2015 yılında Bölüm Başkanı olarak da görev yaptı. Prof. Dr. Gökhan Malkoç, 2016 yılında İstanbul Medipol Üniversitesinde bölüm başkanı olarak idari görev yaptı. 2020 yılından itibaren burada Dekan Yardımcılığı görevine devam etmekte. Aynı zamanda farklı kitaplarda kitap bölümü yazmış ve çeviri editörlüğü yapmıştır.
Akademik ve bilimsel çalışmalarının yanı sıra kendisini bir sivil toplumcu ve sivil aktivist olarak da tanımlayan Gökhan Malkoç iki dönem Türk Psikologlar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İstanbul Şube Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Malkoç, Bilim Kahramanları Derneği’nde Başkan Vekili olarak ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nda Akademik Danışma Kurulu üyesi olarak görev almaktadır. Ayrıca, Amerika’da yaptığı çalışmalarda “1999 OSA Genç Araştırmacı” ödülü ile “Vision And Color Division’s Genç Araştırmacı” ödülünü almıştır.

Prof. Dr. Murat TERZİ
Beynin Fısıltıları (Nöropsikoloji) Oturumu
Konu Başlığı: "Nörobilimde Yapay Zeka ve Dijital Teknolojiler"
Ekim 1994’de Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yükseköğrenimine başladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2000 yılında tıp eğitimini, 2005 yılında nöroloji uzmanlık eğitimini ve 2022 yılında Klinik Sinir Bilimleri doktora eğitimini tamamladı. 14 Mart 2006 tarihinde Yardımcı Doçent, 14 Mart 2012 tarihinde Doçent, Mart 2018’de de Profesör ünvanını aldı.
14 Mart 2006 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi ve Haziran 2018 tarihinden itibaren Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmektedir. 2017 – 2020 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör danışmanlığı ve Klinik Araştırmalar Etik Kurul üyeliği görevi yaptı.
2016 yılından itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Enstitüsünde Sinir Bilimleri Anabilim Dalı başkanlığı yapmakta. Aynı üniversitede 2019 yılından itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığını ve 2023 yılından itibaren rektör yardımcılığı görevlerini devam ettirmektedir. Murat Terzi aynı zamanda 2020 yılından itibaren Türk Nöroloji Derneği yönetim kurulunda yer almakta ve 2023 yılından itibaren Türk Nöroloji Derneği başkanı olarak görevine devam etmektedir. Terzi ayrıca uluslararası 50’nin üzerinde projede primer araştırıcı olarak görev almıştır. Dekanlık ve rektör yardımcılığı 2024 sonunda tamamlandı. H indeksi 29’dur.

Prof. Dr. Yavuz SELVİ
Aynadaki Ben (Estetik ve Görünüş Kaygısı) Oturumu
Konu Başlığı: "Psikiyatri ve Estetik"
1974 yılında Konya’da doğdu. 1999’da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olarak Doktor ünvanını aldı. Gümüşhane'de Pratisyen Hekim ve ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Bu dönemde iyi bir eğitim almak için uyku ve psikoterapiler konusunda alanın en iyilerinden olan Prof. Dr. Mehmet Yücel Ağargün ve Prof. Dr. Hayrettin Kayra'nın kliniklerine ve uyku laboratuvarlarına yöneldi. Orada asistanlık döneminde uyku ve duygudurum bozuklukları, biyolojik ritim üzerine çalışmaya başladı.
2004 yılında Psikiyatri Uzmanı oldu. Uzmanlığı boyunca Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde görev yaptı. 2012 yılında Doçent oldu ve 2017 yılında da Profesör ünvanını aldı. Prof. Dr. Yavuz Selvi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığının yanı sıra Türkiye Psikiyatri Derneği Konya Şube Başkanlığı, Konya Tabip Odası Genel Sekreterliği, Uluslararası Sleep and Hypnosis Dergisi Vekil Editörlüğü ve pek çok bilimsel kongre ve derginin bilimsel danışma kurullarında görev yapmaktadır. Kendisi ayrıca sportif faaliyetlerle de ilgilenmektedir.

Doç. Dr. Ahmet Şevki TAŞKIRAN
Beynin Fısıltıları (Nöropsikoloji) Oturumu
Konu Başlığı: "Sivas'tan Çıktım Yola (Nörobilimde Kariyer Yolculuğum)"
Ahmet Şevki Taşkıran, tıp eğitimini 2008-2014 yılları arasında Erzincan Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Ardından, 2015-2019 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Doktora eğitimini 2016-2019 yıllarında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümü'nde tamamlamıştır. 2018 yılında, University College London Nöroloji Enstitüsü’nde Klinik ve Deneysel Epilepsi alanında Erasmus stajını gerçekleştirmiştir. Post-doktorasını ise 2021-2022 yıllarında University College London Nöroloji Enstitüsü’nde yapmıştır.
Dr. Ahmet Şevki Taşkıran, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümü'nde görev yapan bir akademisyendir. Hem tıp doktoru (MD) hem de doktora (PhD) derecelerine sahiptir. Eğitimi sırasında ve sonrasında nöroloji, özellikle epilepsi alanında araştırmalar yapmıştır. University College London gibi prestijli bir üniversitede hem Erasmus stajı hem de post-doktora yaparak uluslararası deneyim kazanmıştır. Türkiye'ye dönüşünde ise Cumhuriyet Üniversitesi’nde önce araştırma görevlisi, ardından yardımcı doçent olarak görev yapmıştır. Sinir sistemi ve ilgili hastalıklar üzerine kapsamlı araştırmalar yapmıştır. Çalışmalarında özellikle sinir sistemi hastalıklarında (epilepsi, nöropati, glioblastoma gibi) farklı moleküllerin ve ilaçların etkilerini incelemiştir. Araştırmalarında öne çıkan konular arasında nörodejenerasyon, epilepsi ve glioblastoma yer almaktadır. Kullandığı yöntemler arasında hayvan modelleri, hücre kültürü ve biyokimyasal analizler bulunmaktadır.
Akademik çalışmalarının yanı sıra, tıp öğrencilerine İngilizce çeviri dersi vermiş, nörofizyoloji ders kitaplarını okuyup tartışmış, nörobilim öğrenci kulübünün organizatörlüğünü ve danışmanlığını yapmıştır. Psikolojik ve sosyolojik okuma gibi birçok gönüllülük projesinde de yer almıştır. Bunun yanı sıra, Taşkıran’ın Türkiye Nörobilim Derneği, Avrupa Nörobilim Dernekleri Federasyonu, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği, Fizyolojik Derneği ve SFRR Avrupa üyelikleri bulunmaktadır.

Doç. Dr. Azize ATLI ÖZBAŞ
Karanlıkta Işık Arayışı (Psikoonkoloji) Oturumu
Konu Başlığı: "Onkoloji Hastasıyla İletişim"
1995 yılında Balıkesir Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümünden mezun olan Azize ATLI ÖZBAŞ, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü, 2005 yılında da Gazi Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’nu bitirmiştir. 1996-2005 yılları arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Zübeyde Hanım Doğumevinde, jinekoloji hemşiresi, ameliyathane hemşiresi ve supervisior hemşire olarak çalışmıştır. ATLI ÖZBAŞ, 2005-2013 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi, 2013-2017 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalında araştırma görevlisi, 2017 yılından bu yana aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Programında “Meme Kanseri Hastalarının Distress ve Algılanan Sosyal Destek Düzeylerinin Belirlenmesi” başlıklı tez çalışması ile yüksek lisansını bitirdi. 2014 yılında ise Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Psikiyatri Hemşireliği Programında “Psikodrama Temelli Psikolojik Güçlendirme Programının Onkoloji Hemşirelerinin Psikolojik Güçlendirme Algıları ve Tükenmişlik Düzeylerine Ekisi” başlıklı tez çalışması ile doktorasını tamamlamıştır. 2007 yılından bu yana, Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsünden psikodrama ve grup terapileri konusunda eğitim ve supervizyon almaktadır. Psiko-onkoloji alanında çalışmalarına devam etmekte olan ATLI ÖZBAŞ, psikolojik bakım, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, tükenmişlik, psikolojik güçlendirme, yaşam sonu bakım, yas ve psikodramanın hemşirelik eğitiminde ve klinik uygulamalarda kullanımı konularına ağırlık vermektedir.

Doç. Dr. Derya GÜRSEL SÜRMELİOĞLU
Aynadaki Ben (Estetik ve Görünüş Kaygısı) Oturumu
Konu Başlığı:"Estetik Diş tedavilerinin Psikolojik Boyutu: Hayat Kalitesine Etkisi"
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlayan Doç.Dr. Derya Gürsel Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda Uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Aachen AALZ’ de Diş Hekimliğinde Lazer kullanımı ile ilgili mastership programını tamamlamıştır. Yine London Collage of Homeopaty’den Homeopat Diplomasına sahiptir. Üniversite dışında birçok özel kuruluş ve kamu kuruluşunda görev yapmıştır. Restoratif Diş Hekimliği kapsamında, Estetik ve Minimal İnvaziv Diş Hekimliği ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde 90’nın üstünde akademik bildiri, alanında indekslenen dergilerde 50’ye yakın makale ve kitap bölümüve farklı kurumlarla yaptığı bir çok proje bulunmaktadır. Hala Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Doçent olarak çalışmaya devam etmektedir. Restoratif Diş Hekimliği ve Homeopati alanında eğitimler vermeye devam etmektedir.

Doç. Dr. Zeynep TÜZÜN GÜN
Travma Oturumu
Konu Başlığı: "Çocuk ve Ergenlerde Travma Odaklı Çalışmalarda Güncel Durum"
ODTÜ Psikoloji Bölümü'nden 1994 yılında mezun olmuştur. Klinik Psikoloji uzmanlık eğitimini aynı üniversitede, doktora eğitimini de Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ergen Sağlığı Biriminde klinik psikolog ve öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi üyesidir. Türkiye'de yaşanan doğal afetler ve insan eliyle gerçekleştirilen katliamlar sonrasında Türk Psikologlar Derneği'nin psikososyal saha çalışmalarında gönüllü görev almıştır. Ergenlerde bağlanma biçimleri, terapötik ittifak, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği başlıca araştırma alanlarıdır.

Op. Dr. Ayşe DUMAN
Kapının Ardındaki Psikoloji (İlişki Dinamikleri) Oturumu
Konu Başlığı: "Kadınların İş ve Aile Hayatındaki Zorlukları: İlişkilerde Sağlıklı Bir Denge Kurmak"
31 Ocak 1966 tarihinde İstanbul Süleymaniye'de dünyaya gelmiştir. 1984 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimine başlamış, ikinci yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş yaparak burada eğitimini tamamlamıştır. 1990 yılında mezun olmuştur. 1990-1996 yılları arasında Süleymaniye Doğumevi'nde uzmanlık eğitimi almış ve aynı hastanede başasistanlık yapmıştır. Ardından, çeşitli hastanelerde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapmıştır. 1997 yılında kendi muayenehanesini açarak hasta kabulüne başlamıştır. Yeryüzü Doktorları başta olmak üzere çeşitli STK'ların insani yardım projelerinde, özellikle Afrikalı kadınların sağlık çalışmalarında aktif görev almıştır. Ayrıca, çeşitli kadın kuruluşları ve yerel yönetimler tarafından düzenlenen seminerlerde doğum üzerine eğitimler vermiştir.
Son yıllarda "Kadın Sağlığına Holistik Yaklaşım" farkındalığıyla hizmet alanını genişleten Dr. Duman, "Dikey Doğum Koltuğu" projesini geliştirerek gerek yurt içinden gerekse yurt dışından birçok ödüle layık görülmüştür.2017 yılında, 30 yıllık bilgi birikimiyle kadın mahremiyetine saygılı bir doğum süreci ve sonrasında anne adaylarının rahatını sağlayarak mahremiyet ihlalini engelleyen patentli "Hubla Design Doğum Elbisesi"ni tasarlamıştır.
"Ruh-Beden-Zihin Bütünlüğünde Kadınlığın Keşfi", "Kolay Doğum", "Dolunayın Özgür Kadınları", "Değişen Bedenimle Karışan Duygularım" ve "Koltuğumdaki Kadınlar" isimli kitapları yayımlanan Op. Dr. Ayşe Duman, EFT, hipnoz, imajinasyon ve dua gibi zihinsel iyileşme tekniklerini kadın sağlığı, doğum ve kadın cinsel işlev bozukluklarında etkin ve güvenli bir şekilde kullanmaya özen göstermektedir. Dr. Duman, hâlâ İstanbul Üsküdar’daki muayenehanesinde, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak bütüncül tıp yaklaşımıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

Dr. Senai DEMİRCİ
Karanlıkta Işık Arayışı (Psikoonkoloji) Oturumu
Konu Başlığı: "Güneşe Bakmak"
1964'te Samsun'un Terme ilçesinde doğdu. Samsun'da başladığı tıp öğrenimini İstanbul'da sürdürdü ve 1990 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Sağlık Ocağı, Yaşama Gücü ve Yürüyüşler adlı TV programlarının yapımcılığı ve sunuculuğunun yanı sıra çeşitli radyo programları yaptı. Ev Akademisi seminerleri verdi. Çeşitli sağlık kuruluşlarında kalite ve kurumsal iletişim müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halen İstanbul Sağlık A.Ş.’de çalışmakta, çeşitli televizyon kanallarında programlar hazırlayıp sunmaktadır. Birçok dergi ve gazetede yayınlanan denemeleri dışında çok sayıda telif ve tercüme eseri bulunmaktadır.
İstanbul'da terapist olarak çalışan Demirci, "Dar Kapıdan Geçmek", "Aşka Dair Öyküler", "Can Kırığı", "Kalbimizi Yeniden Yazmak", "Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu", "Hasret-i Peygamber", "Kıl Beni Ey Namaz", "Her Gece Bir Dua", "Söz Yangını", "Üç Yusuf Üç Rüya Üç Gömlek", "Hac Günlüğü: Sevgilinin Evine Doğru", "Kaybedecek Neyin Var", "Kelimeler ve Kelebekler", "İnsan Güzeldir", "Oruç Çiğnemek Sakızı Bozar Mı Hocaaamm?" ve "50 Kuştüyü Masal"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda esere imza attı.

Dr. Öğrt Üyesi Çağay DÜRÜ
Travma Oturumu
Konu Başlığı: "Yetişkinlerde Travma Odaklı Çalışmalarda Güncel Durum"
Ankara ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede klinik psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji alanında doktora çalışmasını “Travma Sonrası Stres Belirtileri ve Travma Sonrası Büyümenin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi ve Bir Model Önerisi” başlıklı tez çalışmasıyla tamamlamıştır.
Çağay Dürü, 1998 yılından bu yana psikoterapist olarak çalışmaktadır. Ankara ODTÜ Sağlık Merkezi, Ankara Başkent Üniversitesi Psikiyatri Kliniği ve kurucusu olduğu Carpe Diem Psikoterapi Merkezi’nde klinik psikolog-psikoterapist olarak çalışmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapiler, Şema Terapisi, EMDR, Gestalt Terapisi, Varoluşçu Psikoterapi, Psikanalitik Yönelimli Psikoterapi alanlarında çalışmaları olmuş, eğitimlere katılmış ve süpervizyon almıştır. Şu anda “Psikanalitik Yönelimli Bireysel Psikoterapi” yöntemiyle Ankara IDEA Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde yetişkinlere bireysel psikoterapi hizmeti sunmaktadır. Psikoterapist olarak çalışmasının yanında akademideki çalışmalarını öğretim görevlisi olarak devam ettirmiştir. Türkiye’de ODTÜ, TEDÜ, Başkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Ufuk Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde iki yıl tam zamanlı öğretim üyeliği yapmıştır. Şu anda ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisidir.
Çağay Dürü, Türk Psikologlar Derneği ve Ankara Çağdaş Psikanalitik Psikoterapiler Derneği üyesidir. Türk Psikologlar Derneği Ankara Travma Çalışmaları Birimi’nde ve Kıbrıs Psikososyal Çalışma Grubunda afet ve kriz durumlarına yönelik psiko-sosyal çalışmalarını gönüllü olarak sürdürmektedir.

Uzm. Psk. Elif ÖZLÜK
Karanlıkta Işık Arayışı (Psikoonkoloji) Oturumu
Konu Başlığı: "Psikososyal Bir Krize Karşı Psikoonkoloji"
İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2011 yılında, "Uçuş Korkusu ve Bağlanma Modelleri Arasındaki İlişki" projesiyle mezun olan Elif Özlük aynı üniversitede Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nı da tamamladı. Bitirme projesinde "Panik Bozukluk Tanısı Almış Hastaların Gerginlik Düzeyini Ölçmeye İlişkin Bir Ölçek Geliştirme" üzerine çalıştı. Öğrencilik döneminde anaokullarında, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde, özel psikiyatri merkezlerinde staj yaptı.
2011-2016 yılları arasında “Dr. Gürkan Kubilay Obezite Merkezi’nde“ psikolog olarak görev yaptı. 2014 yılında Panik Atak ve Anksiyete Dostları Derneği (PANDOST) ile “Sanal Gerçeklik Terapisi” programının çalışmalarına başlayan Özlük iş arkadaşları ile kendi özgün yazılımlarını ve tedavi protokollerini geliştirdiler. Bu yöntem 2015 yılından itibaren fobi tedavilerinde kullanılmaktadır. 2016-2019 yılları arasında “Vr Terapi” ve “Doktorlar Merkezi” nde psikolog olarak görev yaptı. “Panik Bozukluk Tedavisinin Elektronik Takibi ve Tedaviye Yardımcı Araçların Geliştirilmesi” projesine katkıda bulundu.
2017-2019 yılları arasında Medical Park Hastaneler Grubu’nda onkoloji servisi psikososyal çalışmalarını yürüttü. Kanser hastaları, hasta yakınları ve onkoloji servisi sağlık çalışanlarına psikolojik danışmanlık yaptı. Nisan 2018’den bu yana Psiko-onkoloji Derneği (POD) başkanlığını sürdüren Elif Özlük dünya Psiko-onkoloji Birliği Federasyonu (IPOS) ve Psiko-onkoloji Derneği (POD) işbirliği ile psiko-onkoloji eğitimleri ve staj programları düzenliyor. Aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi “Aile Danışmanlığı Sertifika Programı”nda da yarı zamanlı öğretim görevlisi.

Uzm. Psk. Sebahattin ERTUÇ
Zihin Derinliklerine Yolculuk: Hipnoterapi Workshop
Konu Başlığı: "Hipnozla Öze Dönüş"
1975 Erzincan doğumludur. Üniversite öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programında 1998 yılında tamamlamıştır. Dershane ve özel şirketlerde görev aldıktan sonra 1999 yılında Fransa’ya taşınmış, Fransızca hazırlık sınıfı okuduktan sonra ‘‘Universite de Chambery’’de Psikoloji Bölümüne 4.sınıftan devam ederek diplomasına Fransa’da da denklik almıştır. IFHE (Fransa Hipnoz Eriksoniyen Institu)’de Master Practitioner olarak Hypnoterapi eğitimini tamamlamıştır.
Fransa’da Rhone Alpes bölgesinde yaşayan Türkiye kökenli insanımıza hizmet etmek için Lyon’da SERTUC Psikolojik Danışmanlık ve Psikoterapi Merkezini kurmuştur. Hasan Kalyoncu Üniversitesinde 475 saatlik Aile Danışmanlığı programını bitirmiştir. 2013 yılında Türkiye’ye dönüş yapmıştır. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programını tamamlayarak “klinik psikolog” ünvanını almıştır.

Dr. Enes AKYÜZ
Beynin Fısıltıları (Nöropsikoloji) Oturumu
Konu Başlığı: "Beynimizin Minik Kapıları: Nörogelişimsel ve Psikiyatrik Bozuklukların Sırrı"
Dr. Enes Akyüz, 2011 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2013 yılında yine İstanbul Üniversitesinde Nükleer Fizik alanında tamamladı. Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalının bağlı olduğu enstitüde 2017 yılında aldı. TÜBİTAK-2219 çağrılı projesiyle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Wisconsin-Madison Üniversitesinde doktora sonrası araştırmalarını tamamladıktan sonra, 2021 yılı itibariyle Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Uluslararası Tıp Fakültesindeki Biyofizik Anabilim dalında Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Kırktan fazla ulusal/uluslararası bilimsel makalesi olan yazarın “Ion Channels and the Cancer” ve “Yeni başlayanlar için akademik proje hazırlama teknikleri” isimli iki kitabı daha bulunmaktadır. 2021 yılı sonunda kazandığı hakla TÜBİTAK-2219 projesi kapsamında Harvard Tıp Okulunda doktora-sonrası araştırmacı olarak araştırmalarına devam edecektir.