KONUŞMACILAR

2. Barolar Başkanı Av. Yasin ŞAMLI

Erzincan Refahiye doğumlu olan Yasin Şamlı, ilk ve orta öğrenimini Erzincan'da tamamlamış, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Tıp Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. İnsan Hakları ve Ceza Hukuku alanlarında dersler vermiş, çeşitli makale ve tebliğler yayımlamıştır. 28 Şubat sürecinde başörtülü öğretmen ve öğrencilerin, kapatılmak istenen vakıf ve derneklerin avukatlığını üstlenmiş; 15 Temmuz darbe davalarında darbecilere karşı hukuk mücadelesi vermiştir. 

2024 yılında İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanlığı'na üçüncü kez seçilmiştir. Uluslararası hukuk alanında da aktif rol alan Şamlı, İsrail'in Gazze'deki eylemleriyle ilgili dosyaları Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler'e sunmuştur.

Prof. Dr. Erol GÖKA

1959 yılında Denizli'nin Çal ilçesinde doğan Prof. Dr. Erol Göka, ortaöğrenimini Aydın'da parasız yatılı olarak tamamlamış, 1983 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı yıl Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda psikiyatri dalında birinci olarak SSK Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistanlık eğitimine başlamış ve 1989 yılında “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı” unvanını almıştır. 1992 yılında doçent, 2010 yılında ise profesör unvanını kazanmıştır. Halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Ankara Şehir Hastanesi’nde Psikiyatri Bölümü Eğitim ve İdari Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. 

Psikiyatrinin sosyal bilimler ve felsefe ile kesişim noktalarına odaklanan Prof. Dr. Göka, psikodinamik yönelimli klinik uygulamalar ve grup psikoterapileri alanlarında uzmanlaşmıştır. “Varoluşun Psikiyatrisi”, “Türklerin Psikolojisi” ve “Psikoloji, Varoluş, Maneviyat” gibi eserleriyle tanınan Göka, insanın varoluşsal meselelerini kültürel bağlamda ele alan çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

Prof. Dr. Fatma Tülin KAYHAN

1990 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan, 1994 yılında Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 1996 yılında Harvard Tıp Fakültesi Massachusetts Göz ve Kulak Enstitüsü’nde araştırmacı olarak görev yapmış, otoloji, rinoloji ve pediatrik otolaringoloji alanlarında bilimsel çalışmalar yürütmüştür. Ayrıca, Minnesota Üniversitesi’nde insan kulağının histopatolojisi üzerine araştırmalar yapmıştır.

2004 yılında doçent, 2010 yılında profesör unvanını almıştır. 2005-2017 yılları arasında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KBB Kliniği’nde klinik şefi ve eğitim sorumlusu olarak görev yapmıştır. Transoral robotik cerrahi alanında Türkiye’nin öncülerindendir ve bu alanda 500’den fazla ameliyat gerçekleştirmiştir. “Olgularla Kulak Burun Boğaz Hastalıkları” adlı kitabın editörü ve yazarıdır. Halen İstanbul’daki özel muayenehanesinde mesleğini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Fevzi ALTUNTAŞ

1971 yılında Kayseri’de doğan Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve iç hastalıkları ile hematoloji alanlarında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2000–2004 yılları arasında ABD’de Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi ve Teksas Üniversitesi Southwestern Tıp Fakültesi’nde hematoloji, kemik iliği nakli, transfüzyon tıbbı ve aferez üzerine ileri düzey eğitimler almıştır. 

Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik görevini sürdürmektedir. 

Aferez, kök hücre nakli ve hematolojik onkoloji alanlarında uzmanlaşan Prof. Dr. Altuntaş, 2016 yılında Dünya Aferez Birliği (WAA) Başkanlığına seçilerek bu alanda uluslararası düzeyde önemli bir başarıya imza atmıştır. 

Ayrıca, “Transfusion and Apheresis Science” dergisinin editörlüğünü yürütmektedir.

Prof. Dr. Metin ORHAN

Prof. Dr. Metin Orhan, 1964 yılında Manisa’da doğmuştur. 1987 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuş, 1996’da Selçuk Üniversitesi’nde ortodonti doktora programını tamamlamıştır. 1997’de doçent, 2004’te profesör unvanı almıştır.

Selçuk Üniversitesi’nde Ortodonti Anabilim Dalı Başkanlığı ve dekan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2004-2013 yılları arasında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

2013’ten bu yana Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde profesör olarak görev yapmakta, 2014’ten itibaren dekanlık görevini yürütmektedir.

Ortodonti alanında birçok akademik yayını ve tez danışmanlığı bulunmaktadır. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştır.

Prof. Dr. Orhan, akademik birikimi ve yöneticilik deneyimiyle Türk diş hekimliği eğitimine katkı sunmaya devam etmektedir.

Prof. Dr. Muhammed BATUR

Prof. Dr. Muhammed Batur, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olmuş, 2010 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2010 yılında Almanya Tübingen Üniversitesi'nde vitreoretinal cerrahi eğitimi almış, 2014 yılında Avrupa Göz Hastalıkları İleri Eğitim Okulu (ESASO) kapsamında retina cerrahisi modülünü tamamlamıştır. 2016 yılında İrlanda'da akademik İngilizce eğitimi almıştır. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Batur, retina cerrahisi, katarakt, glokom, kornea nakli ve no-touch lazer gibi alanlarda uzmanlaşmıştır. Ayrıca, Van Özel Urartu Göz Merkezi'nde de hasta kabul etmektedir.

Kariyeri boyunca, nadir göz hastalıklarının tedavisi ve sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Prof. Dr. Batur, özellikle çocuk hastaların görme yetilerini geri kazandırmaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

Prof. Dr. Nevzat TARHAN

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 7 Temmuz 1952’de Amasya’nın Merzifon ilçesinde doğmuştur. 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun olmuş, 1975’te İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni tamamlamıştır. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki stajı sonrası, 1982’de psikiyatri uzmanı unvanını almış; Erzincan, Çorlu ve GATA Haydarpaşa’da görev yapmıştır. 1988’de yardımcı doçent, 1990’da doçent ve 1996’da profesör unvanını kazanmıştır.

1996–1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde görev aldıktan sonra emekliye ayrılmış ve 1998’de Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini üstlenmiştir. 2006’da Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi NPİSTANBUL’u ve 2011’de Üsküdar Üniversitesi’ni kurarak tüm mal varlığını eğitime adamıştır.

Akademik çalışmaları kapsamında 125’i WoS’ta kayıtlı olan 300’e yakın makale ve 100’den fazla kitap yayını; Google Scholar h-index’i 39’dur ve 6000’e yakın atıf almıştır. Halen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve NPİSTANBUL’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Özgür KASAPÇOPUR

Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, 1963 yılında İstanbul Üsküdar’da doğmuş, aslen Konya Ereğli’lidir. 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanarak İstanbul’a yerleşmiştir. 1986 yılında mezuniyetinin ardından, 1991 yılında aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Uzmanlık sonrası, 1991-1992 yıllarında Ankara Hava Hastanesi’nde askerlik görevini yerine getirmiştir. 1992 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde göreve başlamış, 2001 yılında doçent, 2007 yılında profesör unvanını almıştır.

Prof. Dr. Kasapçopur, Türkiye’de ilk kurulan Çocuk Romatoloji Bilim Dalı’nın başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmektedir.

Çocuk Romatoloji Derneği Başkanlığı’nı 2010-2014 yıllarında yapmış, hâlen derneğin başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Akademik kariyerinde 180’in üzerinde SCI kapsamlı yayını ve 3000’in üzerinde atıfı bulunmaktadır.

Prof. Dr. Veysi ÇERİ

Prof. Dr. Veysi Çeri, 1984 yılında Diyarbakır'da doğmuş, 2008 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. İç hastalıkları alanındaki kısa süreli asistanlık deneyiminin ardından, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanlık eğitimine başlamış ve 2014 yılında uzmanlığını tamamlamıştır. 2015-2018 yılları arasında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapmış, bu süreçte bilimsel araştırmalarına yoğunlaşarak 2018 yılında doçent unvanını almıştır. Almanya ve Hollanda'da akademik deneyimler kazanmış, çocuk ve genç psikiyatrisi alanında 30'dan fazla bilimsel makale yayımlamıştır. 2016 yılında Avrupa Psikiyatri Birliği tarafından "En İyi Araştırmacı" ödülüne, 2018 yılında ise Avusturya Çocuk ve Genç Psikiyatristleri Derneği tarafından "Ernst Berger Sosyal Psikiyatri Ödülü"ne layık görülmüştür. Halen Antalya'da bulunan özel kliniğinde çocuk ve genç psikiyatrisi alanında klinik ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Doç. Dr. Muhammed KESKİN

Doç. Dr. Muhammed Keskin, 2006 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni Türkiye 33.’sü olarak kazanmış ve 2012’de Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Türkiye 35.’si olarak Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. Kardiyoloji ihtisasını tamamladıktan sonra 2017 yılında Sultan 2. Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak göreve başlamış ve 2018’de Türk Kardiyoloji Derneği tarafından ‘En Başarılı Genç Kardiyolog’ ödülüne layık görülmüştür. 2019 yılında Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) tarafından ‘Bilimsel Mükemmellik’ alanında verilen Fellow unvanını almış ve 2020 yılında Doçentlik unvanını kazanmıştır. 2021 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’na Öğretim Üyesi olarak atanmış ve Dekan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Günümüzde İstanbul’daki muayenehanesinde hasta kabulüne devam etmektedir.

Doç. Dr. Sema YILMAZ

Doç. Dr. Sema Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans eğitimini Cumhuriyet Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra yüksek lisans ve doktora çalışmalarını din psikolojisi alanında yürütmüştür. Akademik çalışmaları ağırlıklı olarak din psikolojisi, manevi danışmanlık, travma sonrası dini yönelimler ve ahlaki gelişim konularına odaklanmaktadır.

Yılmaz, özellikle bireyin dini yaşamı ile psikolojik süreçleri arasındaki etkileşim üzerine yaptığı özgün çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri ve bildirileri bulunmaktadır. Cumhuriyet İlahiyat Dergisi başta olmak üzere çeşitli akademik yayınlarda editörlük ve hakemlik görevleri üstlenmiştir. 2024 yılında doçent unvanını almıştır. Hâlen lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermekte, aktif olarak bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir.

Doç. Dr. Taha BAHSİ

Doç. Dr. Taha Bahsi, 1979 yılında Niğde'de doğmuş ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Tıbbi Genetik alanındaki uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, Memorial Sağlık Grubu'nda Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi'nde çalışmaya başlamıştır. Halen Memorial Sağlık Grubu'nda Genetik Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Tıbbi Genetik Derneği'nin 2021-2023 dönemi başkanı olan Dr. Bahsi, bu süreçte Türkiye'de genetik testlerin erişilebilirliğini artırmak amacıyla TRGENTEST platformunun kurulmasına öncülük etmiştir.

Dr. Bahsi'nin akademik ilgi alanları arasında kanser genetiği, nadir hastalıklar ve prenatal genetik tanı bulunmaktadır. 44 bilimsel yayına imza atmış ve 4.500'ün üzerinde atıf almıştır.

Uzm. Dt. Burak MENGÜTAŞ

Burak Mengütaş, 2018 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuş, 2024 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sırasında, özellikle gömülü yirmi yaş dişi cerrahisi sonrası tedavi yöntemleri üzerine çalışmış ve bu konuda bilimsel yayınlar yapmıştır.

Eğitimi süresince çeşitli bilimsel kongrelerde yer almış ve uluslararası dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. Klinik pratiğini Kars’ta bulunan ANİDENT Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde sürdüren Diş Hekimi Mengütaş, ağız, diş ve çene cerrahisi alanında kapsamlı bir bilgi ve deneyime sahiptir.

Bilimsel gelişmeleri takip ederek, hastalarına en iyi tedavi hizmetini sunmayı hedefleyen Diş Hekimi Burak Mengütaş, güncel tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.

Op. Dr. Ayşe DUMAN

31 Ocak 1966 tarihinde İstanbul Süleymaniye Doğumevi'nde doğan Op. Dr. Ayşe Duman, 1984 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Aynı yıl, doğduğu hastane olan Süleymaniye Doğumevi'nde kadın hastalıkları ve doğum ihtisasına başladı ve 1996 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı.

Meslek hayatına Süleymaniye Doğumevi'nde başasistanlık yaparak başlayan Dr. Duman, çeşitli hastanelerde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yaptıktan sonra 1997 yılında kendi muayenehanesini açtı

Kadın sağlığına holistik yaklaşımı benimseyen Dr. Duman, "Dikey Doğum Koltuğu" ve "Hubla Design Doğum Elbisesi" projelerini geliştirerek ulusal ve uluslararası ödüller kazandı. Ayrıca, "Kadınlığın Keşfi" ve "Kolay Doğum" adlı kitapların yazarıdır.

Halen İstanbul'daki muayenehanesinde kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak hizmet vermektedir.

Uzm. Psk. Fazilet SEYİDOĞLU

1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden onur derecesiyle mezun olan Fazilet Seyidoğlu, lisans eğitimi sırasında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Bölümü’nde gönüllü olarak çalışmıştır. Lisans sonrası çeşitli eğitim kurumlarında psikolog ve yönetici olarak görev almış, okul öncesi yayın danışmanlığı yapmıştır. Şu anda İstanbul Kadıköy'de bulunan My Family Psikoterapi Gelişim ve Danışmanlık Merkezi'nde çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik bireysel ve grup psikoterapileri sunmaktadır.

Çalışma alanları arasında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, davranış ve uyum sorunları, özgül öğrenme güçlüğü, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları, psikolojik travmalar ve sınav kaygısı bulunmaktadır. Kullandığı terapi yöntemleri arasında bilişsel davranışçı terapi, çözüm odaklı kısa süreli terapi ve oyun terapisi yer almaktadır. Türk Psikologlar Derneği ve Bilişsel Davranışçı Terapileri Derneği üyesidir. Çocuk ve ergen psikolojisi üzerine yazılar yazmakta ve yayımlanmış bir kitap çalışması bulunmaktadır.

Dt. Onur YEDİKARA

Onur Yedikara, 1985 yılında İzmir’de doğmuştur. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2011 yılında mezun olmuştur. Mesleki kariyerine özel sektörde başlamış, 2017 yılında Bornova’da Dent35 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin ikinci şubesinin kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Estetik diş hekimliği, dental implantoloji, gülüş tasarımı, zirkonyum kaplama ve lamina uygulamaları başlıca ilgi alanlarıdır. Halen İzmir’de klinik çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.